bbqproof.nl Blog Opening eerste Weber Original store

Opening eerste Weber Original store

star_rate
Opening eerste Weber Original store

Opening eerste Weber Original store

De beste BBQ bloggers van Nederland

De beste BBQ bloggers van Nederland

Als er 1 merk is wat wereldwijd gezien wordt als nummer #1 BBQ-merk is dat wel Weber. Dit merk heeft door de jaren heen het BBQ-en echt op de kaart gezet. En dit is niet voor niets: het materiaal is van zeer goede kwaliteit en enorm gebruiksvriendelijk. Als je BBQ-en leuk vindt kan je eigenlijk niet zonder een Weber BBQ. Ook wij als BBQproof zijn fan: alles wat mij maken gebeurt op een Weber. Hoe leuk is het dan als je wordt gevraagd om bij de opening van de eerste Weber Original store Nederland te zijn!

Op 17 maart was het dan eindelijk zo ver: de openingsdag van de Weber Original store! Vol goede moed vertrokken Bastiaan en ik richting Amersfoort. En laat dat nou om de hoek zijn voor ons in Spakenburg! Bij aankomst werden we vriendelijk ontvangen en kregen we de planning voor de dag te horen. De dag zou uit een aantal delen bestaan: de officiële opening, tastings van o.a. de bekende bbq-ers Roy Hochstenbach en Jeremy Vermolen, de Rib-eye grillwedstrijd en het uitproberen van het nieuwste Webermateriaal door ons, oftewel de bloggers. Naast BBQproof waren ook de mannen achter Brambbq, BBQjunkie en RTLniels uitgenodigd, maar daar later meer over. We werden voor gesteld aan de CEO van Weber Dolf Blomhert en aan Reitse Spanninga, ‘Chief Grill Officer’ van Weber, die tevens de dag aan elkaar praatte. Je merkt direct wat een passie de mensen van Weber voor hun merk en werk hebben. Echt super om te zien.

Vip ruimte voor BBQproof

Vip ruimte voor BBQproof

De Weber Original Store in Amersfoort

De Weber Original Store in Amersfoort

Dan de winkel zelf. Het voormalig pakhuis is helemaal zwart en oogt superstoer. Het winkelpand is gevestigd op Kaliumweg 10A op industrieterrein ‘De Isselt’. Bij binnenkomst beginnen je ogen direct te stralen. Je wordt meegenomen in een stukje historie van Weber Stephen zelf en vervolgens overdonderd door het aanbod. Wat een ongekende hoeveelheid BBQ-spullen staan hier! BBQ’s in verschillende maten, accessoires en zelfs kleding behoren tot het assortiment. Als een kind in een snoepwinkel loop je watertandend door de ruim opgezette winkel.

De Weber Original Store in Amersfoort

De Weber Original Store in Amersfoort

De Weber Original Store in Amersfoort

De Weber Original Store in Amersfoort

Naast de winkel is een ruimte die ik in eerste instantie interpreteerde als restaurant. Dit bleek echter de Weber Grill Acadamy: dé plek om workshops te volgen en de nieuwste snufjes op BBQ-gebied uit te proberen.

De Weber Original Store in Amersfoort

De Weber Original Store in Amersfoort

Het uitproberen van de Weber spullen vond plaats in onze eigen ‘VIP-tent’. Onder leiding van Reitse Spanninga kregen we uitleg over het nieuwste leden van de Weber familie; de Genesis II en het nieuwe model van de 47 cm Weber Original Kettle. Vervolgens kregen we een mystery-box met een variëteit aan ingrediënten voorgeschoteld en mochten we zelf aan de slag.
We hadden echter een uitdaging. De Genesis is een gas-BBQ. En geen van ons had ooit met een gas-BBQ gewerkt. Gekscherend hebben we nog aan Reitse gevraagd waar we de kolen in konden doen, maar daar kregen we geen antwoord op :). Flexibel als we zijn gingen we toch van start met het bedenken van een paar gerechten. En dat was leuk! Het gehele brainstorm proces verliep enorm soepel. Iedereen wist direct wat er moest gebeuren.

We hadden de volgende producten tot onze beschikking: varkenshaas, rundergehakt en kipspiesen. Daarnaast kregen we verschillende groenten waaronder courgette en aubergine. Met deze lekkere producten hebben we het volgende gemaakt:
– Hamburgers met een gegrilde groenten salsa
– Varkenshaasspiesjes met limoen en rozemarijn
– Hele varkenshaas met mosterd en bacon (zat niet in de mystery-box maar BBQproof zou BBQproof niet zijn als we geen bacon in de auto hadden liggen) 🙂
– Kipsaté
We hebben dus echt een leuk menu gemaakt! Je kon het enthousiasme van de makers echt terug proeven in het eindresultaat!

Spiesjes van bloggersbattle Weber

Spiesjes van bloggersbattle Weber

Burger bij Weber opening

Burger bij Weber opening

De dag werd afgesloten met een grill-wedstrijd waarbij 6 deelnemers een perfecte rib-eye moesten bereiden. De hoofdprijs was een gloednieuwe Weber Genesis II BBQ. Uiteindelijk is deze gewonnen door Bryan Barron die de jury omver blies met zijn steak. Gz!

Al met al was het dus echt een waanzinnig leuke dag. Alles klopte gewoon: enthousiaste mensen, mooie spullen en prachtig weer. Zo hoort in onze ogen een winkelopening te zijn. De winkel is echt een must voor de BBQ-liefhebber. Dus pak de auto, fiets of trein en ga naar Amersfoort. Je wordt absoluut niet teleurgesteld!

De bloggers

Vanuit Weber hadden een aantal bloggers een uitnodiging ontvangen om bij de opening aanwezig te zijn. Dit waren Bram van Brambbq, Niels van RTLniels en Roy van BBQjunkie. Stuk voor stuk enorme BBQ liefhebbers. Tijdens het testen van de Weber BBQ’s merkte je direct dat de gezamenlijke passie zich uitte in een prettige samenwerking. Dit was dan ook zeker niet de laatste keer dat we met dit gezelschap aan de slag gaan!

Bekendste BBQ Bloggers van Nederland

Bekendste BBQ Bloggers van Nederland

BBQ bloggers knallen bij Weber

BBQ bloggers knallen bij Weber

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Nieuwste recepten

Bastiaan Babi ketjap pulled pork

Dompel je onder in de typische Indonesische keuken met dit babi ketjap recept .

Bekijk recept play_arrow

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Andere Blogs

star_rate
Boek review: Het vuur de baas

Op de cover van het boek; Het vuur de baas, van Dennis 'noskos' van Koutrik, ...

Bekijk Review play_arrow
Review: de SKOTTI Grill

Lees alles over de SKOTTI portable Gas Grill!

Bekijk Review play_arrow