bbqproof.nl Blog Het heerlijke BBQ-Kerstmenu van Niels

Het heerlijke BBQ-Kerstmenu van Niels

star_rate
Het heerlijke BBQ-Kerstmenu van Niels

Het heerlijke BBQ-Kerstmenu van Niels

Kerst vinden wij altijd een superleuke periode. Gezellig met familie en/of vrienden heerlijk eten en lekker lang tafelen. Alles wordt uit de kast getrokken om jouw gasten culinair vuurwerk voor te schotelen. Dit gaat helaas vaak gepaard met stress in de voorgaande weken omdat je natuurlijk goed voor de dag wilt komen. Wij kennen deze stress ook en kunnen jou hiermee helpen!

Afgelopen jaren hebben wij namelijk tientallen recepten online gezet die enorm geschikt zijn om jouw Kerstdiner BBQproof te maken! Met onze recepten in de hand durven wij te garanderen dat jij de eindbaas van het Kerstdiner wordt. Let op! Bij succes bestaat de kans dat je de komende jaren verantwoordelijk wordt gemaakt voor het diner!

In deze blog geef ik een suggestie voor een BBQ-Kerstdiner. Hopelijk kan ik jou hiermee inspireren. Uiteraard kan je zelf eindeloos combineren met gerechten van onze receptenpagina. Gebruik dan onze handige filter! Ook Bastiaan heeft zijn favoriete menu samengesteld. Check zijn menu hier.

Het drie gangen Kerstmenu van Niels

Mijn Kerstmenu draait om gezelligheid, goed eten, een mooi gedekte tafel en de geur van gloeiend houtskool. Heerlijk! 🙂 De laatste paar jaar heb ik de taak gekregen om mij te ontfermen over het gegrilde vlees (wat gek) maar ook de voorgerechten en toetjes mag ik wel eens verzorgen. Ik vind het belangrijk om met Kerst bij de mensen te zijn in plaats van buiten achter de BBQ. Een goede voorbereiding is dan ook het halve werk.

1. Voorgerecht: Dé ultieme borrelplank
Als voorgerecht kies ik voor een gemengde borrelplank met drie verschillende gerechtjes. Ik durf te beweren dat iedereen deze hapjes lust. Maak er dus voldoende want ze verdwijnen als sneeuw voor de zon. Het leuke is dat op deze manier iedereen ze eigen voorgerecht kan bepalen. Op de plank zitten de volgende hapjes:

MOINK-balls
Een absolute knaller voor tijdens de borrel. Een lekker sticky gehaktballetje met ontbijtspek. Kan bijna niet mislukken en iedereen lust ze.

Heerlijke MOINK balls

ABT’s
Voor wat pit tijdens het diner serveren we ABT’s. Deze gevulde jalapenos zijn inmiddels niet meer weg te denken tijdens een BBQproof borrel. 😉
Net als met de MOINK-balls zijn ook deze ’s middags al voor te bereiden.

Langzaam garen ABT's

Zalmspiesje
Tijdens het schrijven van dit artikel loopt m’n mond al vol als ik aan het zalmspiesje denk. De smaak van dit gerechtje is onbeschrijfelijk lekker. Je moet (ja, je moet) deze een keer geprobeerd hebben.

Perfecte zalm op oosterse wijze

2. Hoofdgerecht
Mijn hoofd gerecht hou ik vrij traditioneel: vlees, groenten en uhhh..aarda… pastinaak! Ook hier geldt: bereid de pastinaak en wortels vast voor! Dat scheelt een hoop stress tijdens het diner.

Gegrilde Entrecote
Entrecote komt van de dunne lende van het rund. Het is een prachtig stuk vlees wat zich kenmerkt door het randje vet. Laat dit vet vooral zitten want het geeft smaak aan het vlees. Wij hebben onze entrecote ingesmeerd met gepofte knoflook. Dit is zooo lekker! Door het poffen wordt de knoflook heerlijk zacht van smaak en structuur. Dit moet je eens geproefd hebben.

Entrecote boven het houtskool

Pastinaakfriet
Laat je frituurpan of airfryer dit jaar eens uit staan en bereid je frietjes eens op de BBQ! Wij hebben dit gedaan met pastinaak. Een vergeten groenten met een zacht zoete smaak! Super lekker als ondersteuning bij het hoofdgerecht.

Pastinaakfriet met mayonaise

Wortels met pesto
Het draait in mijn menu niet alleen maar om vlees en vis. Je moet ook aan je groenten denken. Ik ben afgelopen jaar gegrepen door de gegrilde wortels met pesto. Super simpel en lekker.

Wortels grillen op de BBQ

3. Nagerecht
Wat niet veel mensen weten is dat je ook toetjes op de BBQ kunt maken. Hier laten we wel het vlees en vis achterwege en gebruiken we vooral fruit. Ananas en mango zijn bijvoorbeeld enorm geschikt om direct te grillen!

Ananastoetje met bastogne crunch
Och och, gekaramelliseerde ananas, mango sorbetijs en bastognecrumble? Yep, echt waar. Ik denk dat dit gerecht verder geen introductie nodig heeft. Je waant je even op een tropisch eiland met dit waanzinnig lekkere toetje.

Ananasschijf met bruine suiker

Al met al een behoorlijk gaaf menu al zeg ik het zelf haha! Ik hoop dat je hier mee uit de voeten kunt en jouw familie of vrienden compleet verrast met dit menu! Fijne Kerst!

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Andere Blogs

star_rate
BLOG: De lekkerste biefstuk van de BBQ

Een biefstuk op de BBQ bereiden moet je een keer gedaan hebben vinden wij.

Bekijk Blogs play_arrow
REVIEW Bazadaise rundvlees pakket van koopeenkoe.nl

Een mooi pakket met vlees van het Bazadaise rund; prachtig mals vlees van een Nederlandse boer.

Bekijk Review play_arrow
Spareribs in delen bereiden op de BBQ

Spareribs van de BBQ, voor mij is dat wel een dingetje. En ik denk niet ...

Bekijk Tips & tricks play_arrow