bbqproof.nl Blog Kerstdiner Top 5: de lekkerste vegetarische recepten van de BBQ

Kerstdiner Top 5: de lekkerste vegetarische recepten van de BBQ

star_rate
Kerstdiner Top 5: de lekkerste vegetarische recepten van de BBQ

Kerstdiner Top 5: de lekkerste vegetarische recepten van de BBQ

Het Kerstmenu, leuk of toch stressen? Je wilt uitpakken en laten zien dat je met Kerst prima van de BBQ kan eten. Maar wat ga je dan maken tijdens het Kerstdiner. Jij bent de grillmaster van de familie dus er wordt veel van je verwacht. Natuurlijk heb je al aan vis en vlees gedacht maar hoe zit het met de groente? Om je op weg te helpen hebben wij een selectie gemaakt van de lekkerste vegetarische BBQ recepten. Combineer deze met een gang vis en/of vlees. Of maak er een amuse van zodat jij meerdere hapjes van de BBQ kan serveren.

Natuurlijk kan je zelf nog meer vegetarische BBQ recepten vinden op onze website.

1. Gegrilde prei
Tijdens het Kerstdiner wil je verrassen. Dat doe je zeker met deze gegrilde prei. Door de prei volledig zwart te grillen ontstaat er een milde zoete smaak. Ideaal om te serveren bij een rib eye steak of cote de boeuf (lees het recept hier).

Prei direct op de BBQ

2. Champignons
Ga je voor veel gangen tijdens het Kerstdiner? Dan zijn deze champignons ideaal als amuse of tussengerecht. De champignons zijn doordrenkt van een knoflook, ketjap en balsamico marinade. Zodra je een champignon op hebt, blijf je eten (lees hier het recept)!

Champignons op de BBQ

3. Gepofte aardappel
Een aardappel hoort in Nederland wel bij het Kerstdiner toch? Deze aardappel wordt zo zacht door het poffen, dat het lijkt alsof je een puree eet. De zelfgemaakte kruidenboter maakt het helemaal af (lees het recept hier).

Aardappel gepoft met kruidenboter

4. Gegrilde rode biet
Bieten hebben van zichzelf een pure smaak en zijn met vis en vlees te combineren. Ideaal voor het Kerstdiner dus! Door de bieten heel dun te snijden kan je er een gegrilde carpaccio van maken. Origineel en lekker (lees hier het recept)!

Bietenplak recht boven houtskool

5. Pompoenpuree met limoen en rode peper
Tijdens het Kerstdiner mag jij je natuurlijk best gedragen als een chef van een sterrenrestaurant. Met deze puree van pompoen is de eerste stap al gezet. Heerlijke smaken en een zachte structuur. Ideaal om nonchalant de puree met een lepen over een bord uit te smeren. Als je dan toch bezig bent, serveer dan deze eendenborst erbij (lees het recept hier).

Eervolle vermeldingen

Deze top 5 van vegetarische BBQ recepten is puur gemaakt op basis van onze eigen smaak. Het liefst zouden we nog meer toevoegen alleen dan is het geen top 5 meer. Toch vinden we het waard om twee recepten nog even te benoemen.

Hasselback aardappel
De aardappel die er gelikt uit ziet én super lekker is. Wat wens je nog meer voor het Kerstdiner? (lees het recept hier)

Hasselback met gesmolten kaas

Aubergine rolletjes
Italiaanse smaken in een borrelhapje. Dit hapje is perfect om je gasten klaar te maken voor wat er gaat komen (lees het recept hier).

Aubergine rolletjes indirect op de BBQ

Bastiaan

BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Andere Blogs

star_rate
Kerntemperatuur van je vlees of vis op de BBQ

De kerntemperatuur van vlees, vis of kip! Toch vrij belangrijk wanneer je een heerlijke 

Bekijk Tips & tricks play_arrow
Review | Barbecook Magnus Comfort

Lees alles over de Barbecook Magnus Comfort

Bekijk Review play_arrow
Win een BBQ-pakket t.w.v. € 225!

https://youtu.be/VArwIKKDmuE Nog een paar weken en dan wordt er weer uitbundig Sinterklaas ...

Bekijk Blogs play_arrow