Bastiaan’s favoriete BBQ-Kerstmenu
star_rateBastiaan’s favoriete BBQ-Kerstmenu
Vorige week nam Niels je al mee aan zijn Kersttafel (zie hier zijn Kerstmenu). Vandaag wil ik je laten zien hoe mijn BBQ-Kerstmenu eruit ziet.
Ik houd er van om een Kerstdiner op te bouwen (ook elk ander diner natuurlijk). Dus niet alleen vlees, vis of groente maar een combinatie van alles. Verschillende smaakbelevingen in kleine porties, zodat ik niet de hele avond achter de BBQ sta. Aan de tafel vind ik het ook best gezellig namelijk. Daarom zorg ik er ook voor dat ik alles in de middag al heb voorbereid. Op deze manier heb je ook tijdens het Kerstdiner tijd om bij je familie te zitten én lekker te barbecueën. Ik probeer altijd om elk uur iets te serveren. Mijn Kerstmenu bevat 4 gangen en hier kan je zo’n 4-5 uur (tafelen) voor uit trekken!
1. Voorgerecht: Langoustines met zelfgemaakte kruidenboter
Dit is voor mij echt een pareltje uit de zee. Heerlijk zachte smaak en het ziet er ook nog eens super stoer uit. Maak het af met een zelfgemaakte kruidenboter! De voorbereidingen zijn misschien even wat werk maar dit kan je in de middag al doen. Het grillen duurt slechts 2 minuten!
2. Tussengerecht: Gegrilde aubergine rolletjes
Aubergine is voor mij één van de lekkerste groente om te grillen. Combineer dit met een tomatensalsa, spinazie en kaas en het is genieten geblazen. Perfect als amuse of tussengerecht.
*Tip* Alle elementen kan je al voorbereiden, zodat tijdens het diner alleen de rolletjes hoeft op te warmen op de BBQ.
3. Hoofdgerecht: Eendenborst met wildsaus en gepofte aardappel
Als iets bij Kerst past is het wel eendenborst. De smaak is licht wild en zacht én dan de wildsaus erover, Bam! Wat een smaaksensatie. Naast de eendenborst serveer ik een gepofte aardappel met zelfgemaakte kruidenboter.
*Tip* De gepofte aardappel kan gelijk met het tussengerecht op de BBQ. De aardappel heeft wel een uur nodig namelijk!
4. Toetje: Sopa borracha.
Een broodpudding à la boerenjongens! Heerlijk om een diner mee af te sluiten.
Het water loopt me nu al in de mond! Heel veel plezier en smakelijke Kerst!
Bastiaan
BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!
Lees meerNieuwste recepten

Pizzastengels, de Italiaanse snack voor bij de borrel
Knapperige stengels van pizzadeeg
Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Andere Blogs
star_rate
BBQ Blogger van het jaar? Stem op ons!!
Hoe gaaf is dat! Wij kregen afgelopen weekend een mailtje van

REVIEW Weber Smokefire Pellet grill
Is een pelletgrill de BBQ van de toekomst? Wij hebben de Weber Smokefire getest en laten in deze review weten wat wij er van vinden!

De ideale pizza set-up voor een Weber BBQ
Met deze set-up maak jij van je Weber BBQ een pizza oven!
Nog geen berichten
Laat een reactie achter