bbqproof.nl Blog De ideale pizza set-up voor een Weber BBQ

De ideale pizza set-up voor een Weber BBQ

star_rate
De ideale pizza set-up voor een Weber BBQ

De ideale pizza set-up voor een Weber BBQ

Na onze vorige post over de beste pizza set-up voor een kamado BBQ, kon de beste set-up voor een Weber BBQ natuurlijk niet ontbreken. Want hoe bak je nu een perfecte pizza in een kettle BBQ? In deze post laten wij zien hoe jij van je Weber een pizza oven kan maken!

Waarom een speciale set-up maken voor pizza’s?
Nu hoor ik je denken, waarom een speciale set-up maken? Want in het GBS systeem van Weber past perfect een pizzasteen. Dat klopt! In principe kan je gewoon een pizza bakken zonder fratsen uit te halen. Alleen heeft dit wel een aantal nadelen. Je moet namelijk het houtskool verdelen over de zijkanten. Want onder de steen is niet mogelijk omdat je pizza dan verbrandt. Dit kan je doen door een ‘ring of fire’ te maken (kolen rondom leggen) of in de kolenbakjes aan de zijkanten. Met deze twee methoden is het alleen lastig om een hoge temperatuur te halen en dat wil je juist. Daarnaast is de kans groot dat je de pizza moet draaien tijdens het bakken omdat de ene kant van de BBQ heter is. Daarom hebben wij een set-up bedacht, waarbij dit niet nodig is én je een hete temperatuur kan halen.

De pizza die je op de foto ziet hebben wij volgens deze set-up gebakken op 220°C en duurde ong. 12-15 minuten. Wil je ook van die krokante en luchtige randen? Maak dan dit pizzadeeg.

Weber pizza set-up benodigheden
Om deze set-up voor je Weber BBQ te maken heb je de volgende spullen nodig:
Pizzasteen
2 Kolenbakjes
– Aluminiumfolie
Starter
Handschoenen
– Houtskool. WIj gebruiken Echt premium houtskool

1. Opwarmen van de BBQ

We willen op een hoge temperatuur pizza’s bakken. Het liefst halen we de 220-250°C. Gebruik daarom houtskool, dit wordt veel heter dan briketten. Gooi de hele starter vol en laat deze goed heet worden. Giet het hete houtskool in het midden van de BBQ en leg er nog wat extra houtskool bij.

2. Inpakken rooster

We gaan nu het GBS stuk van het rooster inpakken in aluminiumfolie. Wij hebben het in 2 lagen ingepakt. Dit zorgt ervoor dat de eerste hitte opgevangen wordt. We willen namelijk niet die directe hitte onder de pizzasteen. De kans is dan groot dat de bodem verbrand.

3. Kolenbakjes

In theorie kan je de pizzasteen direct op het ingepakte rooster leggen. Alleen willen we dat de pizzasteen ook loei heet wordt. De onderkant moet dus ook goed heet kunnen worden, daarom plaatsen we de steen een stuk hoger in de BBQ zodat de hitte eronder kan. Wij gebruiken hiervoor de kolenbakjes. In de kolenbakjes zitten veel gaten waardoor de hitte goed verspreid kan worden.

4. Pizzasteen

Als laatste leggen we de pizzasteen erop. Zorg ervoor dat de steen stabiel ligt. De steen mag niet verschuiven als we de pizza’s er straks op gaan leggen.

5. Pizza’s bakken!

De set-up voor de Weber is nu klaar. Sluit het deksel en laat de ‘Weber pizza oven’ goed heet worden. Het gaat er vooral om dat de pizzasteen goed heet is. Wij hebben de steen een half uur op laten warmen. Je kan eventueel vals spelen door de steen al in de oven voor te warmen. De pizza hebben wij gebakken op dome temperatuur van 220°C.

Succes en veel plezier met het bakken van de pizza!

Zoek je nog een verrassend pizza recept? Check dan deze gegrilde groente pizza!

Disclaimer

De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.

ECHT premium houtskool
Weber Master Touch Premium door Weber NL

Echt en Weber bedankt. 🙂

Bastiaan

BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Lees meer

Alle reacties (4)

 1. Vandaag voir de eerste keer pizza gebakken op de Weber volgens deze methode!!! In 1 woord fantastisch wat een geweldige methode. Ik heb de temp ingesteld op 240 baktijd dik belegt 14minutenl Dan heb je een mooie krokante korst, mooi licht bruin aan de onderkant echt super. Ps wel voldoende houtskool toevoegen ik was te zuinig in het begin.

  Reactie door Patrick op 02-04-2022 om 18:25

  • Hi Patrick! Wat gaaf. leuk om te horen!

   Reactie door Niels op 04-04-2022 om 12:29

 2. Top opstelling. Werkt veel beter! Vandaag meteen geprobeerd, heerlijke pizza’s met top bodem.

  Reactie door Paul Standaart op 18-04-2020 om 17:20

  • Top, wat leuk om te horen!

   Reactie door Niels op 21-04-2020 om 07:37

Laat een reactie achter

Nieuwste recepten

Bastiaan Babi ketjap pulled pork

Dompel je onder in de typische Indonesische keuken met dit babi ketjap recept .

Bekijk recept play_arrow

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Andere Blogs

star_rate