bbqproof.nl Blog De beste pizza set-up voor een kamado BBQ

De beste pizza set-up voor een kamado BBQ

star_rate
De beste pizza set-up voor een kamado BBQ

De beste pizza set-up voor een kamado BBQ

Pizza maken op een kamado is een feest. Binnen no time heb je een steenoven gecreëerd. Precies wat je nodig hebt om die heerlijke pizza’s met krokante korst te maken. In dit artikel laten we aan de hand van een aantal foto’s en uitleg zien hoe jij thuis van jouw kamado ook een pizzaoven kan maken. Uiteraard is het pizzadeeg ook super belangrijk. In dit recept kan je lezen hoe je zo’n heerlijke luchtige en krokante korst krijgt.

Kamado pizza set-up benodigheden
Om deze set-up te maken heb je de volgende spullen nodig:
– Deflector plate (of diffuser plate, ligt net even aan jouw type kamado)
Pizzasteen
– 4 x RVS M16 moeren (gebruik RVS en géén verzinkte moeren)
Handschoenen
– Houtskool. WIj gebruiken Echt premium houtskool

Is een pizzasteen nodig?
Ja, je hebt een pizzasteen nodig om pizza’s te bakken op een kamado. In theorie zou je ook de heatdeflector kunnen gebruiken. Die is tenslotte ook keramisch. Alleen wanneer je de heatdeflector gebruikt is de kans heel groot dat de onderkant van de pizza verbrandt en dat wil je niet.

1. Opwarmen van de kamado

Laat je kamado eerst goed heet worden. We willen minimaal 350°C halen, dus hebben we heel wat hitte nodig. Zorg voor voldoende houtskool zodat je het vuurtje flink kan opstoken. Laat de BBQ eerst op temperatuur komen. Als de BBQ op 250-300°C is gaan we beginnen met de set-up.

2. Positie heatdeflector

Plaats de heatdeflector zo hoog mogelijk in de kamado. Je wilt niet dat de onderkant van je pizza verbrandt. Hoe hoger de positie hoe beter.

3. M16 moeren

De pizzasteen gaan we niet direct op de heatdeflector leggen. Als je dat doet zal je pizzasteen te weinig hitte absorberen en zal het veel langer duren. Door 4 RVS M16 moeren op de deflector plate te leggen creëren we een extra luchtstroom onder de pizzasteen. Hierdoor kan de volledige pizzasteen warmte opnemen. En dat willen we, het moet tenslotte een ‘vloer’ van een pizzaoven worden!

Deze tip hebben wij overigens van niemand minder dan Kamadobjorn. Hij is wat ons betreft de koning van de pizza’s van de kamado. Check zijn Instagram account maar eens.

PS. als in jou kamado de deflectorplate lager zit. Dan is deze stap niet nodig. Je legt dan je pizzasteen gewoon op je rooster.

4. Pizzasteen

Als laatste leggen we de pizzasteen bovenop. Let wel op dat de pizzasteen stabiel ligt. Straks leg je met een pizzaschep de pizza erop en wil je niet dat de steen verschuift.

5. Pizza’s bakken!

De pizza set-up is nu klaar. Sluit nu de kamado en laat de pizzasteen goed heet worden. Als de temperatuur in de kamdo 350°C is, dan kan de eerste pizza op de steen! Succes en heel veel plezier met het maken van heerlijke pizza’s!

Disclaimer

De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.

Kamado Joe Classic 3 door Kamado Joe
ECHT premium houtskool

Kamado Joe en ECHT bedankt. 🙂

Bastiaan

BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Nieuwste recepten

Bastiaan Babi ketjap pulled pork

Dompel je onder in de typische Indonesische keuken met dit babi ketjap recept .

Bekijk recept play_arrow

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Andere Blogs

star_rate
De lekkerste BBQ recepten voor het Kerstdiner

Laat je inspireren voor een heerlijk Kerstdiner!

Bekijk Blogs play_arrow
Opening eerste Weber Original store

[caption id="attachment_2767" align="alignnone" width="5760"]

Bekijk Blogs play_arrow
Boek review: Het vuur de baas

Op de cover van het boek; Het vuur de baas, van Dennis 'noskos' van Koutrik, ...

Bekijk Review play_arrow