bbqproof.nl Blog De beste BBQ blog van 2022

De beste BBQ blog van 2022

star_rate
De beste BBQ blog van 2022

De beste BBQ blog van 2022

BOEM! Wij zijn BBQblog van het jaar 2022! Nou, dat is er uit. Na een aantal jaar genomineerd te zijn mogen we ons nu voegen op de ‘wall of flame’ bij dé BBQ grootheden van het laatste decennium. Toen wij 6 jaar geleden onze blog oprichtten konden wij ons niet voorstellen dat BBQproof letterlijk bij duizenden mensen als belangrijke inspiratiebron zou dienen.

Waar het allemaal begon.

Heel eerlijk, BBQproof is begonnen als simpel medium om vrienden en kennissen te helpen met barbecueën. Wij stuurden namelijk al eerder via whatsapp de eindresultaten door van onze eigen creaties. Telkens kregen wij de vraag hoe we toch die lekkere gerechten hadden gemaakt. Toen Bas en ik dit tijdens een borrel tegen elkaar vertelden ontstond het idee voor een website om zo onze krachten te bundelen. Zo gezegd, zo gedaan en de rest is geschiedenis…

Van hobbyisten naar bloggers!

Dat dit een goed idee was werd duidelijk bij de opening van de Weber Original Store in Amersfoort. Wij werden daar als VIP bloggers uitgenodigd om een demonstratie te geven met de nieuwste modellen van Weber. Hier merkten we dat ons enthousiasme aanstekelijk werkte op de aanwezige gasten maar ook de mede-bloggers (bbq-junkie, RTL Niels en Brambbq). Door dit evenement gingen wij onze eerste grote samenwerking aan met een bekend merk. En wat voor een: Weber! Zij hebben er mede voor gezorgd dat wij enorm zijn gegroeid.

De daaropvolgende jaren hebben wij een mooie groep met partners om ons heen verzameld. Als leverancier voor vlees en vis hebben wij de Spakenburgse leverancier Meatfishdie ons ook vrijwel sinds de start al voorziet van prachtig vlees en heerlijke vis. Onze gerechten grillen wij op houtskool van ECHT en wij gebruiken voornamelijk de kruiden(rubs) van Van Beekum. Tot slot hebben wij nog een waanzinnig mooi BBQmerk als partner mogen verwelkomen:  Kamado Joe. Dit Amerikaanse merk is inmiddels uitgegroeid tot een van de bekendste en in onze ogen beste Kamado bouwers ter wereld. Continu innovatief zonder verdere concessies. Super gaaf!

Door deze mooie partners zijn wij in staat (geweest) om heerlijke en originele recepten te kunnen maken, te schrijven en in sommige gevallen te verfilmen! Want wat ons misschien nog wel het meeste bekendheid heeft opgeleverd zijn onze video’s op YouTube. Met ons kanaal proberen wij mensen aan de hand te nemen en op een leuke manier uit te leggen hoe je gerechten kunt maken of handige tips kunt gebruiken. Onze video’s zijn inmiddels bij elkaar opgeteld honderduizenden keren bekeken. Dat maakt ons toch wel trots. We weten alleen niet zeker of het echt de video’s zijn die worden gewaardeerd of juist de bloopers…

De BBQ Award

Sinds een aantal jaren organiseert Harlem BBQ samen met een aantal andere grote spelers de ‘Nationale BBQ weken’. Tijdens deze weken, die vaak de start van ‘het’ seizoen inluiden (wij kennen eigenlijk geen seizoen #dontskipbbqday), worden naast de trends ook een aantal awards uitgereikt. Er zijn verschillende categorieën zoals beste BBQ influencer en beste BBQ kookboek, maar beste BBQblog is er ook een. De afgelopen jaren hadden wij de eer meerdere keren genomineerd te zijn. Het lukte ons echter niet om de award mee naar huis in Spakenburg te nemen. Tot de afgelopen editie in mei 2022! Op een zonnige dag in mei werd het verlossende woord eindelijk uitgesproken: BBQproof.nl wint de award voor beste BBQblog van Nederland. Wat gaaf, wat een eer!

Dankwoord

Wij zijn natuurlijk mega trots op deze prestatie. Maar eigenlijk zijn we eerder nog dankbaar. Dankbaar voor jullie als trouwe lezers van de blogs, makers van onze recepten en kijkers van onze video’s. Zonder jullie geen BBQproof. Dus in een woord: BEDANKT!

Dit geeft ons super veel energie om ook de komende jaren jullie te inspireren met leuke recepten, blogs, video’s en stoere winacties!

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Andere Blogs

star_rate
De beste pizza set-up voor een kamado BBQ

Verander je kamado in een pizzaoven met deze handige tips!

Bekijk Tips & tricks play_arrow
{UPDATE} Wij zijn finalist bij de Foodblog awards 2019!!

UPDATE: wij zijn finalist in 2 categorieën bij de Foodblog Awards! Na een ...

Bekijk Blogs play_arrow
BBQ-en op de camping in Frankrijk

Barbecueën op de camping in Frankrijk! Ja ik had wel geluk, ik mocht gewoon ...

Bekijk Blogs play_arrow