bbqproof.nl Blog BBQ-en op de camping in Frankrijk

BBQ-en op de camping in Frankrijk

star_rate
BBQ-en op de camping in Frankrijk

BBQ-en op de camping in Frankrijk

Barbecueën op de camping in Frankrijk! Ja ik had wel geluk, ik mocht gewoon barbecueën voor mijn stacaravan. In deze blog wil ik jullie meenemen op mijn reis en vooral laten zien wat ik gemaakt heb en wat voor barbecue-spullen ik meegenomen heb op reis. Je kan namelijk heerlijk BBQen zonder al te veel poespas. Op de camping is het toch anders dan thuis. De voorzieningen zijn anders en ook heb je minder tijd. Het klinkt gek maar op vakantie heb ik minder tijd dan thuis om te barbecueën. Sowieso was dit jaar alles helemaal nieuw voor ons. Wij gingen voor het eerst naar de camping met onze dochter van 7 maanden. Dat houdt in dat er een ritme is en daarom had ik minder tijd om voor te bereiden. En om eerlijk te zijn had ik ook geen zin om lang in de ‘keuken’ te staan. Zwemmen met je dochter is dan veel leuker. Dus wij hebben lekker simpel gebarbecued. Gerechten met een paar ingrediënten en binnen een handomdraai op tafel. Het hoeft ook allemaal niet zo ingewikkeld.

Dan ben je in Frankrijk en ga je ‘even’ wat boodschappen inslaan. Dat betekent naar zo’n grote supermarkt waar ze écht alles verkopen. Wij zaten in Carantec (Bretagne) en daar hadden ze ook zo’n supermarkt. Waar velen zo snel mogelijk de winkel uit willen, vind ik het heerlijk om te dwalen langs de visboer, slager, groenteboer en bakker. Wij kennen dat in Nederland niet en alles ziet er toch weer anders uit. De groenten hebben dezelfde namen maar zien er tropischer uit, er liggen andere soorten vlees in de vitrine en bij de visboer liggen grote vissen op het ijs. Geweldig toch!

Naast deze grote supermarkt was er een keer per week ook een markt in het dorp. Het hele centrum van Carantec was afgezet en elke straat stond vol met kramen. Vis en groenten voerden hier vooral de boventoon. Niet gek natuurlijk in een plaatsje aan de kust waar artisjok en oesters dé producten zijn. Het mooie aan zo’n lokale markt is dat veel ook lekker provisorisch in elkaar is gezet. Alsof de boer zelf in de ochtend nog de artisjokken en bieten geplukt heeft en nu op zijn kraam presenteert. Waarschijnlijk romantiseer ik het lichtelijk maar ik houd ervan. Bij de visboer daarentegen moet het wel netjes zijn. Blijf toch een Spakenburger. Gelukkig hadden de meesten het goed op orde met een nette kraam en voldoende koeling! Inspiratie genoeg dus!

Mijn vakantie BBQ-Spullen

De WGA paste helaas niet meer in de auto, dus moest ik die thuislaten (ja ik weet het, een hele kleine auto). Gelukkig stond er wel een kettle bij onze stacaravan, dus er kon gebarbecued worden! Zoals Niels al schreef in deze vakantie blog, zijn een aantal spullen die erg handig zijn op vakantie. Ik pak altijd mijn braadslede en vul deze zoveel mogelijk met spullen. Dit waren de spullen die ik bij me had:

Braadslede
Hand thermometer + iGrill 2
Schoonmaakborstel
Tang
Handschoenen
– Messenset
– Slagerstouw
– Peper en zout

Uiteindelijk heb ik alles gebruikt, behalve de braadslede.

Mijn vakantie gerechten

1. Bavette met gegrilde paprika, aubergine en courgette
Jullie moeten me maar vertrouwen dat ik dit gerecht gemaakt heb. Het idee om alles te fotograferen kwam namelijk pas een dag later.
Gegrilde groenten en rundvlees een super combinatie. Vooral paprika, aubergine en courgette vinden wij erg lekker. Ik heb de groente in dunne plakken gesneden en ingesmeerd met knoflookolie. Per soort heb ik alles direct gegrild en warm gehouden in het indirecte gedeelte. De bavette heb ik ook direct gegrild. 3 minuten per kant en daarna even laten rusten.

2. Zeebaars met artisjok
Om elk gerecht de juiste aandacht te geven serveer ik vrijwel altijd per gang 1 gerecht. Ook omdat ik simpelweg niet altijd de ruimte heb én je tafelt veel langer. Artisjokken had ik al eens eerder bereid alleen kan me niet meer herinneren hoe ik dat gedaan had. Artisjok dien je zo’n 30 minuten te koken voordat het vruchtvlees zacht wordt. Ik heb ze gehalveerd en 20 minuten gekookt in water met wat zout. Daarna heb ik ze nog 10 minuten indirect gegrild en nog even kort direct. Uiteindelijk was dit nog te kort, ik had ze beter wat langer kunnen koken. Evengoed was het erg lekker.

Zoals je goed kan zien op de foto heb ik de zeebaars ingesneden en gevuld met knoflook en limoen. De zeebaars heb ik zo’n 20 minuten indirect gegrild.

3. Bruschetta
Elke ochtend op de camping bij de bakker in de rij staan voor verse croissants en een baguette. Dat is pas vakantie! Maar je houdt dan ook wel eens een stuk stokbrood over. Gelukkig kan je daar weer heerlijke gerechten mee maken op de BBQ (een reden om altijd een baguette extra mee te nemen). Zoals een heerlijke bruschetta. Wat ik gedaan heb is een salsa gemaakt van tomaten, knoflook, limoen en olijfolie. Dat is niets minder dat tomaten in stukjes snijden, naar smaak knoflook en limoen toevoegen en je hebt een heerlijke salsa. Vervolgens heb ik het stokbrood belegd met de salsa en er nog wat kaas overheen gestrooid. Daarna op de BBQ tot het kaas gesmolten is en je hebt een heerlijke lunch!

4. Hotdog
In de koelvakken liggen ook altijd van die pakjes met verse worsten. Als ik dan zo’n pakje zie denk ik gelijk aan een hotdog. Dus dan gaan we die ook lekker maken! Ik heb weer stokbrood van dezelfde morgen gebruikt en deze heb ik even kort gegrild. De worsten heb ik in de indirecte zone gelegd en ben ondertussen de garnering voor de hotdog gaan maken. Omdat ik nog wat tomaten overhad heb ik weer een salsa gemaakt en een heerlijke vette mayonaise. De mayo in Frankrijk is echt lekker, die mogen van mij hier ook in het schap komen! Uiteindelijk de worsten nog even direct gegrild voor de mooie grillmarks en aanvallen maar!

5. Stokbrood burger
De burger kan natuurlijk niet ontbreken! Ik heb deze vrij traditioneel gehouden. Natuurlijk begin je dan met een goed stuk vlees. Ik heb 100% rundvlees gekocht, dan mag je de burger ook medium serveren. Deze lage in speciale verpakkingen  in onze camping-supermarkt. Ik had wel even Google Translate nodig maar ik kwam eruit. Verder heb ik een salsa gemaakt van tomaat en augurk en mayonaise en ketchup als saus. Natuurlijk een paar plakjes spek en wat kaas om de burger af te maken. De spek heb ik indirect gegrild en de burger direct boven de kolen in ca. 5 minuten.

Zoals je ziet heb ik het mezelf absoluut niet moeilijk gemaakt. Simpele gerechtjes in een handomdraai op tafel én lekker. Wat wil je nog meer? Wij hebben in ieder geval een heerlijke week gehad in Frankrijk en wens jou hetzelfde toe. Of dat nou op de camping of in de achtertuin is. Vier je vakantie met de BBQ. Want barbecueën is een feest, het draait om gezelligheid en lekker eten. #dontskipbbqday

Fijne vakantie!

Bastiaan

BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Andere Blogs

star_rate
Zo gril je de perfecte groente op de BBQ

Vier belangrijke tips voor het grillen van de perfecte groenten!

Bekijk Tips & tricks play_arrow
Kerntemperatuur van je vlees of vis op de BBQ

De kerntemperatuur van vlees, vis of kip! Toch vrij belangrijk wanneer je een heerlijke 

Bekijk Tips & tricks play_arrow
De Kamado BBQ

De Kamado BBQ wordt steeds populairder. Maar waar moet je nou op letten bij de aanschaf van zo'n mooi apparaat?

Bekijk Blogs play_arrow