bbqproof.nl Blog&Vlog All I want for Christmas is BBQproof!

All I want for Christmas is BBQproof!

star_rate
All I want for Christmas is BBQproof!

All I want for Christmas is BBQproof!

Het is alweer bijna Kerst en dat betekent natuurlijk weer uitpakken met het Kerstdiner! En wat is er nou leuker dan een gerecht of zelfs een heel menu van de BBQ te serveren? Je bent echt de eindbaas als jij diegene bent die de kou trotseert en iedereen omver blaast met zijn creatie van de BBQ. Bij ons staat de BBQ dan ook zeker aan!

Maar wat moet je nou maken met Kerst? Tjah, die keuze is volledig afhankelijk van hoever jij wilt gaan! Wil jij beginnen met een lekker borrelhapje? Of ben jij aangewezen om het hoofdgerecht te verzorgen? Maakt allemaal niks uit! BBQproof to the rescue! Wij kunnen jou hier prima bij helpen want wij hebben al enorm veel heerlijke (Kerst)gerechten gemaakt die jij allemaal mag namaken! Hoe gaaf is dat!?

Dit artikel bestaat uit 2 delen; in de eerste helft doen we suggesties voor kleine borrelhapjes en in de tweede helft draait hem om prachtige recepten die uitstekend te gebruiken zijn als hoofdgerecht.

*Update 2018*
Wil je nog meer inspiratie? Check dan ook eens deze artikelen over Kerst:
– All i want for Christmas is BBQproof
– Het heerlijke BBQ-Kerstmenu van Niels
– Bastiaan’s favoriete BBQ-Kerstmenu


BBQproof Kerst borrelhapjes

Onze suggesties voor de borrelhapjes zijn gebaseerd op eigen ervaringen. Dit zijn 100% succesnummers! Een enorm voordeel is dat je ze bijna allemaal van te voren kan maken zodat je niet hoeft te stressen tijdens het Kerstdiner! Hoe perfect!

MOINK-Balls
Een van de bekendste borrelhapjes van de BBQ: de befaamde MOINK-balls! Heerlijk gekruid gehakt met daarom heen een plakje ontbijtspek. Later smeer je dit balletje nog in met BBQsaus. Herhaal deze zin eens fluisterend tegen je partner. Dan weet je wat we bedoelen met succesnummer.

Het lakken van de gehaktballetjes


Lamsballetjes met harissa
Wat eigenlijk ook niet kan ontbreken als borrelhapje zijn onze lamsgehaktballetjes met harissa. Het sappige gehakt in combinatie met de lichtpittige harissa zorgen voor een hoogtepunt tijdens jouw Kerstborrel of diner! Dit hapjes vergt iets meer voorbereiding maar je inzet wordt absoluut beloond!

Lamsballetjes zijn klaar


Gevulde Jalapenõs
Heb je zin in een pittige Kerst? Ga dan eens voor de ABT’s oftewel de gevulde Jalapenopepers. Deze pepers worden gevuld met een lekkere roomkaas en afgetopt met een plakje verse cheddarkaas. Deze wordt weer omwikkeld met een plakje spek en bestrooid met een pittige BBQrub. Succes gegarandeerd!

Gevulde Jalapeno's van de BBQ


Aubergine rolletjes
Ook aan de vegetarische BBQ-liefhebber is er gedacht. Wat vind je bijvoorbeeld van onze 100% vegetarische Aubergine rolletjes! De tomatensalsa in combinatie met de gegrilde aubergine is er eentje om nooit meer te vergeten. Kerst zal nooit meer hetzelfde zijn.

Rolletje van aubergine met mozzarella


BBQproof Kerst hoofdgerechten

Met onze hoofdgerechten maak jij jezelf populairder dan ooit tijdens het Kerstdiner. Blaas je familie dus omver met deze showstukken! Deze gerechten zijn zowel voor de beginnende als de wat meer gevorderde BBQ-er geschikt. Succes gegarandeerd dus!

Côte de Boeuf
Big, bigger biggest; de Côte de Boeuf! Dit prachtige stuk vlees hoort bij onze absolute favorieten. De smaak en structuur van dit deel van het rund zijn ongeëvenaard. Het wordt dan ook niet voor niets wereldwijd geroemd. Wij hebben in ons recept nog wat extra foefjes toegepast waardoor je nooit meer iets anders wilt eten.
Een leuk en lekker bijgerecht bij dit prachtvlees is de ‘gegrilde prei’. Dit is absoluut een topcombinatie.

Ingredienten BBQ runderrib


Zeewolf in rookspek
Als echte Spakenburgers hoort een visgerecht natuurlijk op onze favorietenlijst voor tijdens Kerst! Wij hebben bij dit gerecht met zeewolf gewerkt, een soort die je niet heel vaak tegenkomt. Vis op de BBQ wordt vaak als lastig ervaren, dit recept is echter enorm toegankelijk. En de smaak? Die is onbeschrijfelijk lekker! De zachte smaak van de zeewolf gecombineerd met de frisse tomatenpuree is een waanzinnig goede combinatie.

Zeewolf op de BBQ met spek


Picanha/Staartstuk
De picanha! Een van de meest populaire BBQ gerechten van dit moment. Logisch, want het is een waanzinnig mals stukje vlees en super makkelijk te bereiden! Ideaal voor het Kerstdiner dus. Serveer dit showstuk met zelf gemaakte chimichurrie, dan zit je gegarandeerd goed. Bij ons loopt het water al in de mond in ieder geval!

Picanha van de barbecue met chimichurri


Red Snapper in zoutkorst
Er hoeft natuurlijk niet alleen voor vlees gekozen te worden tijdens Kerst. Ook met vis kan je prima uit de voeten tijdens het Kerstdiner. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor de Red Snapper in een zoutkorst om een subtropisch tintje aan je diner te geven! Deze vis heeft een enorm zachte smaak en leent zich uitstekend voor een bereiding op de BBQ. Door de zoutkorst creëer je een soort extra oven waardoor de vis sappiger dan je je kunt voorstellen van de BBQ komt!

een hele vis bereid in zoutoven


Stoofschotel met hertenwang
Weet je waar je jouw gasten ook mee kunt verrassen tijdens Kerst? Een stoofschotel! En dan een stoofschotel met wild, in ons geval hertenwang! Dit is nog een redelijk onbekend stukje vlees maar met een ongelofelijk zachte smaak. Je kan dit gerecht al ’s middags maken zodat je ’s avonds gezellig bij je gasten kunt zitten. Helemaal top dus!

Stoofschotel maken op de BBQ


Tomahawk steak
De Tomahawksteak heeft afgelopen jaar ons hart gestolen. Dit machtig mooie stuk vlees met indrukwekkend bot laat je op voorhand al watertanden. Wij hebben bij dit gerecht wat extra smaak toegevoegd in een eenvoudig drie stappen plan. Volg deze en je zit gebakken met Kerst!

perfect gegaarde rib-eye met been


Wij hopen dat wij met dit bericht jou hebben kunnen inspireren om te knallen tijdens het Kerstdiner! Wij zijn in ieder geval enorm enthousiast!

Wil je nog meer inspiratie? Check dan ons nieuwste blog over het Kerstmenu.

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Nieuwste recepten

Beenham met honing-mosterdsaus
Niels

De klassieker voor op zondag, Kerst of een andere dag natuurlijk...

Bekijk recept play_arrow
Gepofte aardappel met zelfgemaakte kruidenboter
Bastiaan

Aardappel in de folie tussen het houtskool! Super simpel en lekker!

Bekijk recept play_arrow

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Andere Blogs & Vlogs

star_rate
Of je worst lust!
play_arrow
Boek review: Het vuur de baas