bbqproof.nl Blog&Vlog Bastiaan’s favoriete BBQ-Kerstmenu

Bastiaan’s favoriete BBQ-Kerstmenu

star_rate
Bastiaan’s favoriete BBQ-Kerstmenu

Bastiaan’s favoriete BBQ-Kerstmenu

Vorige week nam Niels je al mee aan zijn Kersttafel (zie hier zijn Kerstmenu). Vandaag wil ik je laten zien hoe mijn BBQ-Kerstmenu eruit ziet.

Ik houd er van om een Kerstdiner op te bouwen (ook elk ander diner natuurlijk). Dus niet alleen vlees, vis of groente maar een combinatie van alles. Verschillende smaakbelevingen in kleine porties, zodat ik niet de hele avond achter de BBQ sta. Aan de tafel vind ik het ook best gezellig namelijk. Daarom zorg ik er ook voor dat ik alles in de middag al heb voorbereid. Op deze manier heb je ook tijdens het Kerstdiner tijd om bij je familie te zitten én lekker te barbecueën. Ik probeer altijd om elk uur iets te serveren. Mijn Kerstmenu bevat 4 gangen en hier kan je zo’n 4-5 uur (tafelen) voor uit trekken!

1. Voorgerecht: Langoustines met zelfgemaakte kruidenboter
Dit is voor mij echt een pareltje uit de zee. Heerlijk zachte smaak en het ziet er ook nog eens super stoer uit. Maak het af met een zelfgemaakte kruidenboter! De voorbereidingen zijn misschien even wat werk maar dit kan je in de middag al doen. Het grillen duurt slechts 2 minuten!

2. Tussengerecht: Gegrilde aubergine rolletjes
Aubergine is voor mij één van de lekkerste groente om te grillen. Combineer dit met een tomatensalsa, spinazie en kaas en het is genieten geblazen. Perfect als amuse of tussengerecht.

*Tip* Alle elementen kan je al voorbereiden, zodat tijdens het diner alleen de rolletjes hoeft op te warmen op de BBQ.

Rolletje van aubergine met mozzarella

3. Hoofdgerecht: Eendenborst met wildsaus en gepofte aardappel
Als iets bij Kerst past is het wel eendenborst. De smaak is licht wild en zacht én dan de wildsaus erover, Bam! Wat een smaaksensatie. Naast de eendenborst serveer ik een gepofte aardappel met zelfgemaakte kruidenboter.

*Tip* De gepofte aardappel kan gelijk met het tussengerecht op de BBQ. De aardappel heeft wel een uur nodig namelijk!

Gegrilde eendeborstAardappel gepoft met kruidenboter

4. Toetje: Sopa borracha.
Een broodpudding à la boerenjongens! Heerlijk om een diner mee af te sluiten.

Maak laagjes met de verschillende ingredienten

Het water loopt me nu al in de mond! Heel veel plezier en smakelijke Kerst!

Bastiaan

BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Nieuwste recepten

Bastiaan Italiaanse Salsa Verde

Het groene broertje van de salsa rossa en neefje van chimichurri!

Bekijk recept play_arrow
Niels Gegrilde zalmmoot met ravigotesaus

Een verse zalmmooi gegrild boven het houtskool. Geserveerd met een frisse ravigotesaus. Heerlijk!

Bekijk recept play_arrow

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Andere Blogs

star_rate
BBQ-blogger awards 2019!

Wij zijn net als vorig jaar genomineerd voor de beste BBQ-blogger van Nederland! Hoe vet is dat. :-)

Bekijk Blog play_arrow
BBQ op vakantie

Het is elk jaar weer een terugkerend fenomeen voor veel Nederlanders; kamperen! Duizenden mensen laten ...

Bekijk Blog play_arrow