• Filter berichten

star_rate

BBQ&A

star_rate
BBQ&A

Tegenwoordig worden op feestjes en partijtjes vaak de sterkste BBQ- verhalen gedeeld. Verschillende termen zoals ‘direct vs. indirect’, ‘op de draad snijden’ en ‘ kerntemperatuur’ komen voorbij. Het is natuurlijk leuk als je hierover mee kan praten en je jouw aangeschoten oom kan uitleggen hoe het nu werkelijk zit! Daarvoor is de BBQ&A.

Op deze pagina zullen wij de veel voorkomende BBQ begrippen uitleggen. Daarnaast helpen we jou met een lijstje vol buitenlandse benamingen voor vlees zodat je op vakantie ook heerlijk kunt genieten zonder woordenboek. Daarnaast geven we jou ook een handige tabel met kerntemperaturen van verschillende soorten vlees en vis. En dat helemaal voor niks! Kom je nu ergens een begrip tegen waar je niet uit komt of waarbij een simpele uitleg gewenst is? Geef het dan door via Facebook, dan gaan wij jou proberen te helpen!

  • Direct / indirect

  • Vlees moet rusten

  • Op de draad snijden

  • Vergeten vlees

  • Kamertemperatuur

  • Kerntemperatuur

  • Vet

  • Reverse sear

  • Lekbak

  • BBQ op lage temperatuur krijgen en houden

  • Internationale benamingen van vlees

  • Oorsprong van het woord barbecue (BBQ)

Onze favorieten

Broodje Bavette

Tegenwoordig worden op feestjes en partijtjes vaak de sterkste BBQ- verhalen gedeeld. Verschillende termen zoals ‘...

Bekijk recept play_arrow
Côte de Boeuf

Tegenwoordig worden op feestjes en partijtjes vaak de sterkste BBQ- verhalen gedeeld. Verschillende termen zoals ‘...

Bekijk recept play_arrow

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen